Web Analytics Made Easy - Statcounter

به میزبانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم و با مشارکت سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی شهرداری قم، اولین نشست کتابخوان و رسانه با جمع‌خوانی کتاب "کاشوب" با حضور جمعی از اصحاب رسانه و برگزیدگان جشنواره مطبوعات دینی برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، نشست کتابخوان ویژه اصحاب رسانه و جمع‌خوانی کتاب "کاشوب" با حضور جمعی از اصحاب رسانه و برگزیدگان جشنواره مطبوعات دینی در سالن غدیر اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که از سوی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم و با مشارکت سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی شهرداری قم و به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، چهار نفر از خبرنگاران و سردبیران مطبوعات قمی از جمله "فاطمه امینی"، خبرنگار صدا و سیما استان قم و "حسین محمدرضایی، خبرنگار، مهدی تاجیک، سردبیر خبرگزاری فارس و مهدی هواسی، سردبیر خبرگزاری قمنا به معرفی کتاب‌های مورد علاقه خود پرداختند.

کتاب‌های «معیشت مؤمنانه»، «معیشت پرهیزکارانه»، «تپه جاویدی و راز اشلو»، «آب هرگز نمی‌میرد» و «اثر مرکب» از جمله کتاب‌های پیشنهاد شده برای مطالعه توسط خبرنگاران در این نشست بود.

سزاوار جزیره هنگام نیست کتابخانه عمومی نداشته باشددو کتاب تازه از مهدی پوررضائیان در بازار نشرساخت کتابخانه عمومی در پردیسان نیازمند همراهی همه‌دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی استان است

در ادامه این نشست معاون فرهنگی هنری شهرداری قم با تشکر از اداره کل کتابخانه‌های عمومی برای برپایی این مراسم، اظهار داشت: 90 درصد از همه کارهایی که در سطح شهر انجام می‌شود، به وسیله خبرنگاران بازتاب داده می‌شود.

حجت الاسلام طباطبایی‌نژاد افزود: به فرموده مقام معظم رهبری اقدامات فرهنگی موقعی درست انجام می شود، که جریان‌ساز باشد و قسمت عمده جریان‌سازی به عهده خبرنگاران است.

وی با بیان اینکه نگاهی که باید از سوی مسئولان به رسالت سنگین خبرنگاری باشد وجود ندارد، گفت: خبرنگاران رسالت مهم تولید و انعکاس اخبار مهم و کاربردی و صادقانه و انتقاد منصفانه را دارند.

وی ادامه داد: این رسالت عظیم نگاه ویژه همه مسئولان شهری را می‌طلبد که باید دغدغه‌های خبرنگاران را با جان دل گوش دهند و همکاری کنند و نیازمند ارتباط دوجانبه میان مسئولان و اصحاب رسانه هستیم.

در ادامه این نشست، «حسین محمدرضایی» خبرنگار پیشکسوت قمی که بیش از 20 سال سابقه در عرصه خبرنگاری دارد، به بیان خاطراتی از فعالیت‌های خود در این عرصه پرداخت و اظهار داشت: ما باید یک صنف فعال در عرصه رسانه داشته باشیم، به طوری که باعث ارتقای شغلی خبرنگاران در هر دوره شویم.

این فعال رسانه‌ای با تصریح بر اینکه به دنبال ارتقای سواد رسانه‌ای خود باشید، خاطرنشان کرد: امروز فضای مجازی همانند اقیانوسی است که نباید در آن متوقف شویم، حداقل دو ساعت در روز مطالعه داشته باشید.

وی با بیان اینکه ما باید کتابخانه تخصصی رسانه در قم داشته باشیم، توصیه کرد: امروز باید در عرصه رسانه، فعالیت‌های تخصصی داشته باشیم، کتابخانه تخصصی رسانه باعث افزایش سواد رسانه‌ای خبرنگاران می‌شود.

در ادامه این نشست، «مهدی توکلیان» سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم ضمن عرض تبریک به مناسبت روز خبرنگار، یاد و خاطره همه خبرنگاران درگذشته به ویژه «مهدی شادمانی»، «رضا مقدسی» و «روح الله رجایی» را گرامی داشت و گفت: همه این خبرنگاران ولایتمدار واقعی بودند و می‌توان گفت شروعی جذاب و پایانی به یاد ماندنی در زندگی داشتند.

وی با اشاره به کتاب «کاشوب»، گفت: این کتاب نوعی روایتگری خبرنگاران درباره ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام است که توسط 23‌ نفر از خبرنگاران با قلمی شیوا و جذاب به نگارش درآمده است.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم افزود: یکی از روایت‌های این کتاب متعلق به مرحوم شادمانی است که یک نسخه از این کتاب را روزهای آخر زندگی خود در بیمارستان به بنده هدیه داد که نشان از دغدغه ایشان درباره کتاب است.

توکلیان در پایان تصریح کرد: اینکه خبرنگاران قمی با کتاب مأنوس هستند، باعث افتخار ما است که امیدواریم بتوانیم مرثیه‌خوان مصور باشیم و در عرصه رسانه، آیین و سنت‌های عزاداری اهل بیت علیهم‌السلام را به مردم نشان دهیم.

در ادامه این نشست، جمع‌خوانی کتاب «کاشوب؛ بیست و سه روایت از روضه‌هایی که زندگی می‌کنیم» که سال 1396 توسط نشر اطراف منتشر شده است، برگزار شد.

در این برنامه، چهار نفر از خبرنگاران قمی و از برگزیدگان نخستین جشنواره مطبوعات دینی «فاطمه محمدی»، «راضیه رضایی»، «موسوی» و «جنتی» به خوانش یکی از روایت‌های این کتاب پرداختند.

در پایان این مراسم، خبرنگاران فعال در این نشست با حضور توکلیان، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم تجلیل شدند.

انتهای پیام/452/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم ادامه این نشست جمع خوانی کتاب اصحاب رسانه برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۹۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!

رنگ‌های سمی به‌کاررفته در جلد کتاب‌های قرن نوزدهم می‌توانند به مسمومیت شدید و حتی مرگ افرادی منجر شوند که به آنها دست می‌زنند.

به گزارش ایسنا، دانشمندان آثاری از ماده شیمیایی سمی آرسنیک در جلد بیش از ۲۰۰ کتاب از سراسر جهان یافته‌اند.

به نقل از دیلی میل، کتاب‌های قدیمی قرن نوزدهم دارای جلدهای سبزرنگ با سطوح نگران‌کننده‌ای از آرسنیک هستند که باعث شد برخی از کتابخانه‌ها آنها را از قفسه‌ها حذف کنند.

پژوهشگران «دانشگاه دلاور»(University of Delaware) با استفاده از اشعه ایکس برای آزمایش ترکیبات شیمیایی، سطوح جیوه و سرب را نیز در کتاب‌های دارای جلد قرمز و زرد شناسایی کردند.

دانشمندان اکنون به مردم هشدار می‌دهند که مراقب آثار آلوده باشند و می‌گویند که قرار گرفتن در معرض آنها می‌تواند به مشکلات تنفسی، ضایعات و سرطان منجر شود.

ناشران عصر ویکتوریا در اوایل دهه ۱۸۰۰ تولید انبوه کتاب را آغاز کردند اما هزینه بسیار زیاد شد زیرا کتاب‌ها با جلدهای چرمی تولید می‌شدند. ناشران کتاب در عوض جلدهایی را برای کتاب‌ها تولید کردند که حاوی رنگ سبز بود و می‌توانست جایگزین ارزان‌تری برای چرم باشد اما نمی‌دانستند که آرسنیک مورد استفاده برای ساختن رنگ می‌تواند کشنده باشد.

ناشران ترجیح دادند برای جذب خوانندگان از رنگ‌های روشن مانند نوعی رنگ سبز استفاده کنند که به نام سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شیله مشهور است. نام سبز شیله از نام «کارل ویلهلم شیله»(Carl Wilhelm Scheele) داروساز آلمانی-سوئدی گرفته شده است. کارل ویلهلم شیله در سال ۱۷۷۵ کشف کرد با مخلوط مس و آرسنیک می‌تواند یک رنگ سبز چشم‌نواز را ایجاد کند. شیله نهایتا به دلیل قرار گرفتن در معرض جیوه، آرسنیک و سایر ترکیبات شیمیایی جان خود را از دست داد.

کتاب‌های سمی امروزه هنوز در کتابخانه‌ها وجود دارند و در میان انبوهی از سایر کتاب‌ها در مؤسسات سراسر جهان پنهان شده‌اند. هر بار که یکی از آنها کشف می‌شود، برای تحلیل بیشتر در محیط قرنطینه‌شده قرار می‌گیرد.

هفته گذشته، کتابخانه ملی فرانسه چهار کتاب با جلد سبز زمردی را که گمان می‌رفت حاوی آرسنیک باشند، حذف کرد و اگرچه آسیب‌های ناشی از آنها احتمالا جزئی هستند اما کتابخانه پیش از این که دوباره آنها را در قفسه‌ها قرار دهد، در حال انجام دادن آزمایش‌هایی است. مقامات کتابخانه ملی فرانسه گفتند: ما این آثار را در قرنطینه قرار داده‌ایم و یک آزمایشگاه بیرون از کتابخانه مشغول تحلیل آنهاست تا میزان آرسنیک موجود در هر جلد را ارزیابی کند.

قرار گرفتن در معرض آرسنیک با افزایش علائم تنفسی، ضعف عملکرد ریه و بیماری مزمن ریوی مرتبط است اما قرار گرفتن در معرض این ماده در بلندمدت می‌تواند به بروز ضایعات پوستی و سرطان منجر شود.

پژوهشگران، «پروژه کتاب سمی»(Poison Book Project) را در سال ۲۰۱۹ آغاز کردند و در این پروژه به آزمایش صدها جلد کتاب پرداختند تا فلزات سنگین از جمله سرب، آرسنیک و کروم را در آن پیدا کنند.

همچنین، آنها دریافتند که کتاب‌هایی با جلد قرمزرنگ حاوی نوعی ماده‌ معدنی موسوم به «سینابر»(Cinnabar) هستند که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می‌شود و رتبه بالایی را در فهرست مواد سمی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ آمریکا دارد. این رنگ قرمز که قدمت آن به هزاران سال پیش می‌رسد، می‌تواند به مسمومیت با جیوه منجر شود. مسمومیت با جیوه، آسیب عصبی و کلیوی و مشکلات تنفسی را به همراه دارد.

پژوهشگران دریافتند که کتاب‌های دارای جلد زرد نیز حاوی کرومات سرب هستند که در مقادیر زیاد می‌تواند سمی باشد. با وجود این، رنگ زرد به اندازه کتاب‌های قرمز یا سبز باعث نگرانی نمی‌شود زیرا به آن اندازه محلول نیست و همین ویژگی، جذب آن را از راه دست زدن به جلد دشوار می‌کند.

افرادی که در کتابخانه‌ها کار می‌کنند یا ممکن است کتاب‌هایی با پوشش آرسنیک در خانه داشته باشند، باید با پوشیدن دستکش هنگام دست زدن به کتاب و شستن دست‌ها، اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر مواد شیمیایی انجام دهند. کسانی که کتاب‌ها را در اختیار دارند باید آنها را در پوشش پلاستیکی قرار دهند تا از پوسته‌پوسته شدن جلد سمی کتاب جلوگیری شود.

در دهه‌های پس از کشف رنگ زمردی و پاریسی، گزارش‌هایی مبنی بر مرگ افراد پس از تماس طولانی‌مدت با اقلام پوشیده‌شده در این رنگ منتشر شد. این گزارش‌ها شامل مسمومیت ناشی از شمع‌ در مهمانی‌های کریسمس، مسمویت افرادی که لباس‌های سمی سبزرنگ به تن داشتند و مسمویت کارگران کارخانه پس از رنگ کردن زیورآلات بود که در نهایت به تشنج دچار می‌شدند و استفراغ می‌کردند.

«هیلی وبستر»(Hayley Webster) مدیر کتابخانه «موزه ویکتوریا» گفت: کتاب‌ها به طور سنتی به عنوان اشیای نسبتا ایمن در نظر گرفته می‌شوند. اکنون احساس می‌کنم چیزهای بیشتری وجود دارند که باید یاد بگیرم و بدانم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود
  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • اولین جلسه هیئت مدیره استقلال با هلدینگ خلیج فارس
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند