Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@08:58:18 GMT

«کآشوب»؛ روایتی از روضه‌های زمان

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۱۴۵۴۷

«کآشوب»؛ روایتی از روضه‌های زمان

«کآشوب»، روایتی از روضه‌های زمان است که البته با شرایط جامعه کنونی تا حدود زیادی مطابقت دارد.

گروه فرهنگ و هنر مشرق - کتاب «کآشوب»، دربردارنده بیست و سه روایت از اهالی قلم درباره خاطرتشان از محرم و روضه‌های خانگی است، که با زبان ساده و روان خواننده را به گذشته‌های دور می‌برد و به او درس زندگی و مهارت‌های اخلاقی و رفتاری می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روایت‌ها زیبا و از حالت یکنواختی که در اغلب مجموعه داستان‌ها می‌توان به آن رسید، گذر کرده و مخاطب را به خواندن متنی ساده و روان تشویق می‌کند حتی مخاطب می‌تواند به سهولت ارتباط بسیار خوبی با راوی برقرار کند و گاهی هم به همزاد پنداری با او بپردازد.

«کآشوب»، روایتی از روضه‌های زمان است که البته با شرایط جامعه کنونی تا حدود زیادی مطابقت دارد و می‌تواند راهکارهای بسیار را اعم از اخلاقی، رفتاری، فرهنگی و حتی سیاسی به مردم عادی و حتی مسئولان و مدیران ارائه دهد.

زیباترین روایت این کتاب به «حمید محمدی»، با عنوان «کهنه شرم»، اختصاص دارد. روایتی که اگر ده‌ها بار آن را بخوانید باز تشنه خواندنش می‌شوید. راوی در این داستان، مردی روشندل را برایمان به تصویر می‌کشد که با وجود نداشتن بینایی ظاهری اما عشق به ارباب در او موج می‌زند و خود را به سختی به مراسم روضه سیدالشهدا(ع) می‌رساند و بر لبانش ذکر و نام ائمه(ع) جاری می‌شود. روضه‌خوانی که بارها آرزو کردم کاش به جای او بودم یا در زمان حیاتش او را می‌شناختم و از نزدیک می‌دیدمش. پدری که علی‌رغم شرایط ویژه‌اش و نیاز به داشتن عصا و یک راه بلد، کودک خود را به قلمدوش می‌کشید تا او احساس خستگی نکند؛ انگار عشق به حسین بدجور مجنونش کرده بود و قلبش را روشن و راه را در ذهنش نمایان ساخته بود. روایتی که اگر بارها آن را بخوانید تنها یک چیز به ذهنتان خطور می‌کند و آن معجزه‌ای از جنس حسین(ع) در قلب پیرمرد روشندل روضه خوان با نام «کربلایی حاج حسین محمدی محمدی».

گاهی در روضه‌ها، صاحب مجلس فراموش می‌کند که میهمان اصلی این مجالس کودکان و نوجوانانی هستند که به ریزترین مباحث توجه داشته و آنها را زیر نظر دارند، در این کتاب، کودک از اینکه چای روضه را به او نداده‌اند ابراز ناراحتی می‌کند در صورتیکه باید در وهه نخست این گروه سنی را بر سایر عزاداران مقدم دانست.

حتی در داستان «کهنه شرم»، به وضوح می‌توان احترام به والدین، عدم حضور کودک پس از رسیدن به بلوغ در جمع نامحرم(همان مقوله محرم و نامحرم) و رعایت پوشش اسلامی در بین بانوان با توجه به اینکه روضه‌خوان فردی روشندل بود را لمس و درک کرد.

«کأشوب»، به نکته‌های سیاسی که امروزه گریبانگیر کشور نیز شده است، اشاراتی دارد. در روایت دیگر می‌خوانیم، «می‌خواستیم امام حسین(ع) را از دست سنت‌ها رها کنیم، اما شیرازه روضه از هم پاشید»، به نوعی می‌خواهد به مخاطب بفهماند که تنوع‌طلبی باعث شده است که مردم از برخی ارزش‌های دینی، فکری و فرهنگی خود فاصله بگیرند. این اثر می‌خواهد به ما بفهماند که افراط و تفریط و غرق شدن در موضوعی ما را از بسیاری از ارزش‌ها و اهداف و آرمان‌ها دور می‌کند، پس باید به گذشته خود که همان پایبندی به ارزش‌های اسلامی است رجوع کرده و به آن را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم.  

«کآشوب»، روایت‌های بسیاری دارد که همه‌شان نکته‌های اخلاقیست. اینکه اگر کسی به امانت مطلبی را به ما گفت در حفظ آن کوشا باشیم و آبروی مؤمنی را نریزیم. یا اینکه به ظاهر افراد توجه نکنیم. همان کولی‌ها و قرشمال‌های ژنده پوش شاید از کسانی که ظاهر زیبا و شیکی دارند بیشتر امام حسین(ع) را شناخته و برایشان عزاداری کنند.

این اثر کنایه‌ای هم به مسئولان فرهنگی کشور می‌زند که چرا باید مجلس عزای حسین(ع) به محفلی برای سودجویان سیاسی قرار گیرد؛ به نوعی که در روایت «بغض دو نفره» می‌خوانیم که «خیلی جاهای شهر سخنرانی و مداحی هیأت‌ها به شعارهای سیاسی علیه جریان مخالف آمیخته بود»، در اینجا این سول مطرح است، آیا درس‌های واقعه کربلا برای تربیت و پرورش یک امت بس نیست که بخواهیم محافل حسینی را به مجالس انتخاباتی و حزبی تبدیل کنیم؟!

برخی از روایت‌ها وضعیت کنونی فرهنگ کشور را بازگو می‌کند که شاید با تغییر فرهنگ و سبک زندگی مردم، نوجوانان و جوانان جهت‌گیری ذهنی‌شان نسبت به بسیاری از ارزش‌ها تغییر کرده است اما باز ستون هیأت‌ها برپا می‌شود و جوانان پرشورتر از گذشته برای اربابشان حسین(ع) خدمت و سوگواری می‌کنند. این کتاب به معنای واقعی کلمه کربلا را از بُعد فرهنگی و سیاسی‌اش به تصویر می‌کشد، و به مخاطب می‌فهماند که تا نام حسین(ع) بر تارک این سرزمین می‌درخشد شیعه زنده است و به برگزاری روضه علمدار کربلا و حسین(ع) مصمم است.

«کآشوب»، به بزرگ شدن کودکان سر سفره اباعبدالله الحسین(ع) اشاره می‌کند که هر روضه در وجودشان، تحولی ایجاد می‌کند و جان دوباره‌ای به آنها می‌بخشد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی بازار سکه و ارز اربعین پرسپولیس حسینیه کاشوب کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۱۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم

هفته پیش طالبان فقط بخشی از حقابه ایران را از رود هیرمند داد، البته احتمالا از ترس سیل. دولت رییسی آن را به پای خود نوشت و گفت با پیگیری‌ها بالاخره حقابه را دریافت کرده. البته شاید رئیس جمهور ایران هنوز نمی‌داند که ملت ایران همه حقابه‌ای که از هیرمند باید داده شود را می‌خواهند، نه بخش کوچکی از آن را. دعوای ایران و افغانستان بر سر آب هیرمند، از 150 سال پیش شروع شد. هیرمند از کوه بابا در افغانستان سرچشمه می‌گیرد. بیشتر از هزار کیلومتر را طی می‌کند و به هامون هلمند یعنی هامون ایران می‌ریزد. 40 درصد از دلتای رود هیرمند در ایران است اما بالا دست، افغان‌ها سد کجکی و بند کمالخان را زده‌اند و اگر آب پشت سد زیاد باشد، آن را به گودزره هدایت می‌کنند. این کارها باعث شده سیستانی‌ها سهم زیادی از آب رود نبرند و مردم سال‌ها درگیر خشکسالی‌ باشند. /عصرایران

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی /فعلا خبری از مرامنامه و مانیفست نیست
  • تصویب طرح یادمان و جانمایی کاربری‌ها در تپه روضه الشهید
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • آیت الله جوادی آملی: حرف هر واعظی در مردم اثر نمی‌کند، وگرنه روضه خوانی‌ها و وعظ کم نیست
  • روایتی کوتاه از حماسه فتح هرمز و اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس
  • آحارونوت: زمان آن رسیده کابینه نتانیاهو کنار برود
  • زمان اردوی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان اعلام شد
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد